Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Vier maand zonder TV en niets gemist

Vier maand zonder TV en niets gemist

Het was niet onze bedoeling om zo lang zonder TV te zitten maar van het één kwam het ander.
Voor we verhuisden zegden we ons kabelabonnement in Brussel op. Dat deden we net iets te vroeg, waardoor twee maand voor we verhuisden onze kabel werd afgesloten. In ons nieuw huis wilden we wel televisie en bestelden online bij Telenet digitale TV. De man van Telenet kon dat niet installeren omdat de nodige bekabeling er niet lag en gewoon klassieke analoge kabel installeren mocht hij dan weer niet.
Door dat alles hebben we dus al vier maand geen TV en eigenlijk beginnen we dat hoe langer hoe beter te smaken.
Enkel tijdens het EK voetbal dacht ik de Televisie te zullen missen. Ik ging weliswaar een paar matchen bekijken in verschillende cafés en eentje in de woonkamer van mijn nieuwe buren. Honderd keert leuker dan te zitten ruziën met mijn vriendin omdat de voetbal opstaat en niet de één of andere reeks of film.

Wat me vooral opvalt is dat we desondanks een verhuis en het vele werk dat daarbij komt kijken de laatste maanden veel meer tijd hadden om te lezen, praten en ook minstens een uur vroeger richting slaapkamer vertrekken dan daarvoor.

Missen we dan niets?
Ik heb niet dat gevoel. Om te weten wat er in de wereld gebeurt luister ik radio1, radio21 en vooral surf ik rond op het internet. De websites van BBC, the Guardian, blogs van Russische journalisten in Georgië,... Ik lees ook wel eens en dagblad en een weekblad, maar dat is niet zozeer om te weten wat er in de wereld gebeurt dan om wel om te weten hoe de Belgische media daarover berichten. Wat die van de VRT daarover te vertellen hebben kom ik via deredactie.be te weten. Ik vind het trouwens ergerlijk dat de Vlaamse media steeds meer gaan opiniëren in plaats van feitelijk te berichten

Misschien mis ik het wel eens als ik s'avonds laat na een drukke dag of week even mijn "hoofd wil leeg laten lopen". Een zoveelste herhaling van de één of andere crimi op CANVAS kon dan op een zaterdagavond wel eens soelaas brengen. Maar er zijn echt wel veel leukere dingen om te doen op een luie zaterdag of zondag dan je kont in te zetel te planten om het zoveelste voorspelbare plot op je af te laten komen.

Mijn broer besloot dan weer om de TV het huis uit te zetten. Met vier kinderen was die ketnet-kast soms nochtans een welkome babysitter. Ik ben benieuwd hoelang zij en wij het gaan volhouden zonder die TV.

Ik mis het

Ik heb nog mijn oude tv voor dvd's te zien en een klein antenne om af en toe naar de vrt's en de rtbf's te kijken. Echt geen nood aan kabel, laat staat digitaal tv bedrog.

Groeten,

C.

Leuke tip!

Leuke tip!

Leve de club van tv-lozen

Ook wij hebben de tv al enkele jaren geband, sinds onze antenne het begaf.
We missen het ook niet.
Wij hebben wel last van een nieuwe kijkverslaving;-) Op sites als
hollanddoc.nl
tegenlicht.nl
freedocumentaries
surfen wij voor het slapengaan vaak nog naar één of andere documentaire.

Docville

Tijdens Docville is Leuven mijn woonkamer. ;-)

Niet betalen voor festivals

De kerken lopen leeg, maar deze dagen loopt de wei in Kiewit vol voor Drie Dagen Pukkelpop. Ik vrees dat de organisatoren ondanks hun groene inspanningen niet ver gaan komen, als ze zouden willen meedoen aan de 7 Days Without Plastic.

Maar laten we eens een andere vraag stellen: hoeveel betaal jij voor de zomerfestivals?
Drie dagen Pukkelpop kost 135 euro, enkel voor de inkom (toegang camping inbegrepen). Een enkele dag kost meer dan 70 euro in voorverkoop. Koop je aan de kassa, dan komen er nog een tiental euro's bij. Voor een weekendje Pukkelpop, met eten en drinken en nog wat leuke dingen zoals een cd of een t-shirt, ben je dus gemakkelijk 200 tot 300 euro kwijt.

Ter herinnering 250 euro = 10 085 oude Belgische franken.

Ik tel even uit voor mezelf:
Mano Mundo = gratis
Beleuvenissen = gratis
Rock Herk = gratis
Gentse Feesten = gratis
Colora Leuven = 5 euro
Bruksel = gratis

ook niet betalen in augustus

Fonnefeesten = gratis
Absolutely Free Festival Genk = (geen commentaar!)
Doelse Feesten = vrije bijdrage
Linkerwoofer = gratis

En het feesten gaat door in september en oktober

Lavapop Wevelgem = gratis
Villa Pace Sint-Niklaas = gratis
Dag van de armoede = gratis (meer info volgt)

nog feest in augustus

Jazz in't Park, Gent : gratis

Ik mis niets,..

Heb zelf wel TV, maar enkel om DVD's te zien,..

Ik mis eigenlijk niets ,.. :-)

Ik snap nog altijd niet dat mensen een hele avond , weekend (voor de serieuzere verslaafden) kunnen volbrengen met het kijken van de ene zeepserie na de andere,aaneengebreid met tussendoor de ene opdringerige reclamedjingel na de andere,...

Ieder natuurlijk zijn ding,...

Het nieuws volg ik via internet,en natuurlijk ook dagelijkd diverse Indymedia sites ,.. :-)

Op de momenten dat de meesten vastgekluisterd aan hun TV zich laten vollopen met zeep,ben ik ofwel buiten met mijn woefke, of lekker aan het knutselen,... (of een boek lezen),...

Lang leve idd de TV-lozen :-)

Digitale Antenne

Sinds kort hebben wij een digitale antenne.
Op die manier ontvang je (in Brussel althans) loepzuiver 5 kanalen: Eén, Ketnet/Canvas, La Une, La Deux, La Trois en Euronews. Voor ons de beste oplossing!

Dus Claudio, schaf je vóór begin november een bakske aan, want dan stopt de uitzending van het analoge signaal.

Christophe

Vlaams BelangTV

Een vriend v mij heeft enkele jaren geleden zijn tv uit het raam gesmeten (1 verdiep hoog) wegens te veel Filip Dewinter en andere VB-kopstukken die in de verkiezingsperiode hun haatdragende zegje mochten doen, zonder ook maar één kritische vraag van de journalisten.(geen gewonden, :) en hij ruimde alles netjes op hoor , wees gerust...)

Al een jaar zonder TV

Ik ben ook zo een TV-loze en inderdaad ik heb niet echt het gevoel dat ik iets mis. Toen we tv hadden keken we amper. Ik kon wel uren zappen op zoek naar interessant kijkvoer en vaak tevergeefs. Op het internet vind je genoeg interactief vertier, docu's en online films. Leuker dan gewoon in de zetel ploffen als een couchpotato...en je dan nog blauw betalen voor al die digitale shit die je dan later kan herbekijken :-)

han

Gepost door han
14.08.2008

Tags