Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Foto's] Derde 'Cirkels van Stilte' op het Sint-Jansplein in Antwerpen

[Foto's] Derde 'Cirkels van Stilte' op het Sint-Jansplein in Antwerpen

Derde 'Cirkels van Stilte' vanavond in Antwerpen. Edwin Delanoeye (UDEP) kwam ook met 2 positieve berichten over de (vloer) kasseien...

DSCF3093.jpg

Na de Groenplaats en het Conscienceplein was het deze woensdag de beurt aan Antwerpen-Noord en meer bepaald, het Sint-Jansplein. Onder en rond de vleugels van Panamarenko kwamen zo'n 60-tal (wat een tiental meer is dan bij de vorige acties) opdagen. Geen enkele (buiten Indymedia) persbelangstelling meer, maar Edwin Delanoeye van UDEP beloofde vanavond daar iets aan te doen.

Eerste goed nieuws: sinds gisteren (dinsdag) is de hongerstaking in de Koningstraat in Brussel afgelopen. Sinds begin dit jaar bezetten 162 mensen zonder papieren een gebouw van de Franse Gemeenschap om een verblijfsvergunning te krijgen. Op de vijftigste dag van hun hongerstaking konden ze een akkoord bereiken met het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Dag ook van de Nationaal betoging 'Candle March', in Antwerpen.

Erwin Delanoeye voegde er nog bij dat de hongerstakers in Brussel nu een oranje kaart krijgen,waarmee ze drie maanden in het land kunnen blijven. Hoop dat ze tegen dan geregulariseerd worden.

Tweede nieuws was toch een zekere fierheid van UDEP voorzitter te vermelden dat na, Antwerpen en Sint-Niklaas nu ook Gent en Roeselaere op woensdagen om 18 uur 'Cirkels van Stilte' organiseren.

In het vooruitzicht zijn nog zo acties gepland in 2 andere Vlaamse steden... Veurne en Izegem.

In Wallonie zouden Luik, Jodoigne, Aarlen, Louvain la Neuve en Bergen ook actievoeren. Wat de hoofstad Brussel betreft, Vorst zou een serieus kandidaat van zulke acties kunnen worden.

Meer op:
www.papieren-papiers.be

DSCF2983.jpg
DSCF3031.jpg
DSCF3003.jpg
DSCF2996.jpg
DSCF3014.jpg
DSCF2949.jpg
DSCF3111.jpg
DSCF3069.jpg
DSCF3074.jpg
DSCF2991.jpg
DSCF3100.jpg
DSCF3127.jpg
DSCF3123.jpg
DSCF3132.jpg