Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Campagne Israël koloniseert-Dexia financiert in Antwerpen.

Campagne Israël koloniseert-Dexia financiert in Antwerpen.

Intal Antwerpen organiseerde zaterdag 14 februari een actie aan het Dexia kantoor Astridplein om duidelijk te maken dat het niet eens zijn met de financiering van de kolonies in de bezette Palestijnse gebieden door Dexia Israël,een dochteronderneming van de Dexia groep.Door een breed platform werd de campagne 'Israël koloniseert Dexia financiert'gelanceerd.

IMG_7998.JPG

Op één uur tijd ondertekende 75 Dexiaklanten en voorbijgangers de kaart om van de bestuurders van Dexia groep te eisen dat ze maatregelen nemen zodat Dexia Israël niet meer de komonies in de Bezette Palestijnse gebieden financiert.De kaarten zullen later(samen met alle ingezamelde kaarten in België)afgegeven worden aan het bestuur van de Dexia groep.
Het was de bedoeling om de kaarten ook af te geven aan het lokale Dexia kantoor.a de actie vroegen ze hiervoor een onderhoud met de kantoordirecteur van het Dexia filiaal,na aandringen mocht uiteindelijk één actievoerder kort spreken met de kantoordirecteur.Hij weigerde echter de ingezamelde kaarten aan te nemen.
Dit was de aftrap van de Dexia campagne in Antwerpen.De komende weken zullen ze op verschillende plekken kaarten verspreiden en laten tekenen door Dexia klanten en passanten.
Meer info's op:
http://www.intal.be/nl/campagne/israel-koloniseert-dexia-financiert[1]
En op:
www.intal.be/nl/campagne/israel-koloniseert-dexia-financiert[2]

IMG_7991.JPG
IMG_7914.JPG
IMG_7908.JPG
IMG_7956.JPG
IMG_7924.JPG
IMG_7952.JPG
IMG_7951.JPG
IMG_7973.JPG
IMG_7940.JPG
IMG_7988.JPG
IMG_7979.JPG
IMG_8006.JPG
IMG_7917.JPG
IMG_7968.JPG